Ma olen mänginud kasiinomänge nii kaua, et suudan juba esimese kaardi järgi ennustada, kas diileril on must mäng või mitte. Aga see teadmine ei tulnud üleöö – see on aastatepikkune kogemus, analüüs ja närvikõdi, mida enamik inimesi ei suudaks taluda. Kui ma kuulen, et keegi läheb kasiinosse "lõbu pärast", siis ma naeratan ja vaikin, sest minu jaoks on see puhas matemaatika ja psühholoogia. Ma olen professionaalne mängur ja minu töövahendid pole mitte õnn, vaid pea, närvid ja distsipliin. Mu esimene suurem võit tuli blackjacki laua taga kolm aastat tagasi, aga enne seda oli sadu kaotusi, mida ma analüüsisin nagu pankur oma bilanssi. Just siis, kui ma hakkasin mõistma, et iga kaardipakk on nagu malelaud, avastasin ma
vavada global – ja see muutis kõike, sest seal said minu strateegiad uue hingamise.
Ma ei ole mingi õnnekütt, kes paneb kõik punasele ja palvetab. Mul on reeglid, tabelid ja statistikaraama
tud, mida ma hoian oma arvutis salajas. Iga päev algab mul sama rutiiniga – hommikul kell kaheksa kohv, lahti mängukontod, vaatan eilseid tulemusi ja otsin mustreid. Jah, ma tean, et paljud ütlevad, et kasiinomängud on juhuslikud, aga kui sa vaatad piisavalt kaua, siis statistika hakkab rääkima. Ma olen spetsialiseerun
ud pokkerile ja blackjackile, sest seal pole ainult õnn – seal on vastane, keda saab lugeda. Ja kui ma tunnen, et mul on hea päev, siis ma suurendan panuseid just nimelt vavada global keskkonnas, sest seal on madalaim maja eelis ja parimad boonused, mida saab rahaks konverteerida ilma liigsete tingimusteta.
Minu suurim saladus on see, et ma ei mängi kunagi emotsioonidega. See kõlab lihtsalt, aga uskuge mind – iga kogenud mängur teab, et just emotsioonid tapavad panga. Ma olen näinud tüüpe, kes kaotavad poole oma kuupalgast ühe õhtuga, sest nad ei suuda peatuda. Minul on alati eelarve ja stopp-kaotus. Näiteks täna on mul limiit 500 eurot – kui ma kaotan selle, siis ma sulen arvuti ja lähen jõusaali. Aga kui ma võidan, siis ma ei hakka ahnitsema, vaid võtan pool võidust välja ja jätkan ainult võidurahaga. See reegel on päästnud mu rahakotti rohkem kui ükski õnnerohi. Ja tead, mis on kõige naljakam? Inimesed arvavad, et ma olen mingi riskihull, aga tegelikult olen ma üks ettevaatlikumai
d inimesi, keda sa kunagi kohtad. Ma arvutan iga sammu ette, nagu maletaja.
Mäletan ühte õhtut, kui ma olin vavada global live-laual nelja tunniga teeninud 1200 eurot. Diiler oli noor poiss, kes ilmselt ei osanud oma näoilmeid varjata – ma lugesin teda nagu avatud raamatut. Ta stressas iga kord, kui tal oli halb käsi, ja see andis mulle võimenduse. Ma ei võitnud mitte õnne, vaid tähelepanekute põhjal. Kui ma lõpetasin, siis ma tundsin seda klassikalist adrenaliinilaks
u, aga mitte nagu algajad – ma teadsin, et see oli hästi tehtud töö. Ma tellisin kalli õhtusöögi ja panin ülejäänud raha kõrvale. Mu naine on juba harjunud, et ma toon koju "boonuseid", aga ta teab täpselt, et see pole hasartmäng – see on minu oskus.
Muidugi on ka halbu päevi. Eelmisel nädalal kaotasin kolm päeva järjest, sest ma alahindasin ühe uue pokkerimängija stiili – ta mängis täiesti ebaloogiliselt ja see ajas minu arvutused sassi. Ma olin närvis, aga ma ei murdnud oma reegleid. Võtsin kaks päeva pausi, vaatasin üle oma statistika ja mõistsin, et see oli lihtsalt kõrvalekalle. Professionaalne mängur teab, et kaotus on osa protsessist, mitte katastroof. Inimesed küsivad mult tihti: "Kas sa ei karda, et kaotad kõik?" Ma naeran selle peale, sest ma ei mängi kunagi rahaga, mida ma ei saa endale lubada kaotada. Mul on eraldi konto, kus hoian ainult mängukapitali – see on nagu äri, mitte meelelahutus.
Kõige olulisem asi, mida ma olen aastate jooksul õppinud, on enesekontroll. Kui ma näen, et keegi teeb suuri panuseid ilma strateegiata, siis ma tean, et ta ei jää kauaks. Ma olen näinud tuhandeid mängijaid tulema ja minema, aga mina olen siiani siin, sest ma mängin mõistusega, mitte südamega. Ja ma ei hakka kunagi taga ajama kaotust – see on kuldreegel number üks. Kui ma kaotan, siis ma aktsepteerin seda ja liigun edasi. Järgmine päev on uus võimalus.
Minu jaoks pole vavada global lihtsalt sait – see on minu kontor, kus ma iga päev töötan. Ma tunnen seal iga nuppu, iga mängureeglit ja iga boonusetingimus
t. Ma tean, millal on parim aeg mängida (varahommikul, kui vastased on väsinud) ja millal tasub paus teha. See on nagu iga teinegi elukutse – nõuab harjutamist, kannatust ja pidevat õppimist. Ma loen raamatuid tõenäosusteoori
ast, vaatan videoid professionaalse
test turniiridest ja analüüsin oma iga käiku. Mõni ütleb, et see pole elu, aga minu jaoks on see täpselt see, mida ma tahan – vabadus, paindlik ajakava ja raha, mis tuleb minu enda oskuste najal.
Ma ei soovita kunagi kedagi alustada kasiinomänge ilma ettevalmistuset
a. See pole mäng – see on lahing, kus sa pead olema relvastatud teadmiste ja distsipliiniga. Aga kui sa oled valmis õppima, siis võid avastada, et see on üks põnevamaid viise enda proovile panemiseks. Mina olen leidnud oma tee ja ma ei vahetaks seda millegi vastu. Ja lõpuks, kui ma võidan suure summa, siis ma naeratan – mitte õnne, vaid omaenda arvutuste täpsuse üle. See on minu superjõud ja ma olen selle üle uhke.